Solpanelstvätt

Privatperson? Företag? Vi utför solpaneltvätt åt samtliga oavsett hur litet eller stort jobbet är.


Vi tvättar solpaneler med endast 100% rent vatten, även kallat ultrarent vatten. Mer om ultrarent vatten finns att läsa om nedan.

Närmare 100% av jobben klarar vi därför av att utföra ifrån marken med teleskopsutrustning, men givetvis med samma glasklara resultat.


Genom att välja en skräddarsydd abonnemangstjänst anpassad just för dig eller ert företag så ser vi till att ni möjlighet att nyttja full kapacitet av era solceller. Men det går självklart bra att boka en enskild solcellstvätt också.

Solpanelstvätt

Den omdiskuterade frågan.. behöver man verkligen tvätta solpaneler?


De flesta solcellleverantörer brukar rekommendera nej, då risken med att falla ned från taket och utföra tvätten på felaktigt sätt är alldeles för stor jämfört med den kapacitetsminskningen smutsen på panelerna ger. Men då talar vi om skaderisk och materialskada, inte om det faktiskt gör skillnad eller ej.


Dom siffrorna vi kommer över än så länge då vi i sverige saknar forskning på detta är att man kan tappa upp till ca 25-30% i kapacitet ifrån sina solpaneler om man inte underhåller dom på rätt sätt. och då kommer dessa siffor ifrån personer som mätt upp innan & efter utförd tvätt.


Det är väder & vind som styr hur väl underhåller sköts, även pollen, djurspill och vägdamm påverkar hur mycket smuts som kommer hamna på just era solpaneler.


Vi på Nero's utför jobbet på en säker arbetsmetod via marken och använder endast ultrarent vatten för att få bästa möjliga resultat.

Den omdiskuterade frågan?!

Vad är ultrarent vatten?
Det är vanligt kranvatten som filtreras. Efter filtreringen får man ut rent H2O, utan kalker, metaller, salter och andra föroreningar som annars får vattnet att fungera likt en svamp som suger åt sig partiklar. Vattnet får också en mycket lägre ytspänning som gör att det kan tränga in i och lösa upp smuts på ett effektivare sätt.


Varför ska man tvätta fasader, solceller och putsa fönster med ultrarent vatten?
- Det går snabbare eftersom man oftast slipper hyra liftar/ställningar och därav mer kostnadseffektivt för kunden.
- 100% miljövänligt och hållbart
- Säkert – man står på marken och jobbar (ingen risk för fallolyckor)
- Tack var det rena vattnet krävs inga kemikalier vilket är en jättefördel både för personal och miljön.

Ultrarent vatten

Priser

Sitter solcellerna på taket så ingår det som taktvätt vilket gör det möjligt att nyttja ROT avdrag när vi utför jobbet.


Vi utför tvätt åt både privatpersoner och företag/BRF.


Då antalet solpaneler varierar stort så behöver vi information kring arbetet för att kunna ge ett korrekt pris, offerter är givetvis helt gratis och EJ bindande.


Önskar du en smidigare vardag och bättre pris? Då rekommenderar vi ett abonnemang, ingen bindningstid och fritt att säga upp utan problem. 

Intressant? klicka då HÄR

ROT avdrag

Hur funkar det?

Du anlitar helt enkelt ett företag med F-skattsedel att utföra ditt projekt. Hantverkaren drar av 30% av arbetskostnaden direkt på fakturan. Enklare kan det inte bli.

ROT-avdraget följs av ett antal regler naturligtvis och vill du veta mer om reglerna så går du in på Skatteverkets hemsida


För att nyttja avdraget måste man kortfattat:

  • Ha fyllt minst 18 år
  • Betala skatt i Sverige för minst 90% av din totala inkomst
  • Äga bostaden under den period som arbetet utförs
  • Inte tidigare ha nyttjat avdraget om 50 000 kr för innevarande år.
  • Du ska ha med avdraget i din deklaration året efter.


Villkor

Det är båda parters ansvar att säkerställa att det går att nyttja ROT-avdraget för tjänsten som utförts. Vi säkerställer att tjänsten som beställs är avdragsgill och kund säkerställer att man uppfyller dom krav som ställs för att nyttja ROT. Skulle vi bli nekade vår ansökan ifrån skatteverket när vi söker om detta pga att den redan är nyttjad till 100% för nuvarande år eller liknande så äger vi rätten att ta ut kvarvarande belopp utav kund.