Mark & Stentvätt

Tvätt & Behandling

Startpaket

Startpaket:

 • Tvätt & rengöring av stenläggning/mark
 • Behandling mot alger,mossa
 • Utrustning som är skonsam för både underlag och miljö
 • Impregnering som skydd för framtiden
 • Uppsättning av utrustning
 • Städ efter avslutat arbete


Tvätt & Behandling

Tillval

Utöver startpaketet så finns även möjlighet att lägga till fogning av er stenläggning. Vi kommer alltid rekommendera att en fogning sker efter tvätt. Antingen så löser ni detta på egen hand eller så har ni möjlighet att lägga till detta som tillval på erat startpaket så löser vi jobbet åt er.Priser

Vi kan endast ge en fullständig offert efter vi besökt objektet.

Objektsbesöket är kostnadsfritt och vi prissätter jobb utifrån antal m2 och inte per timme.


Vårat startpaket inkluderar de första 30m2 och ligger på ett pris från 1995kr inkl rot (2760kr exkl rot)

ROT avdrag

Hur funkar det?

Du anlitar helt enkelt ett företag med F-skattsedel att utföra ditt projekt. Hantverkaren drar av 30% av arbetskostnaden direkt på fakturan. Enklare kan det inte bli.

ROT-avdraget följs av ett antal regler naturligtvis och vill du veta mer om reglerna så går du in på Skatteverkets hemsida


För att nyttja avdraget måste man kortfattat:

 • Ha fyllt minst 18 år
 • Betala skatt i Sverige för minst 90% av din totala inkomst
 • Äga bostaden under den period som arbetet utförs
 • Inte tidigare ha nyttjat avdraget om 50 000 kr för innevarande år.
 • Du ska ha med avdraget i din deklaration året efter.


Villkor

Det är båda parters ansvar att säkerställa att det går att nyttja ROT-avdraget för tjänsten som utförts. Vi säkerställer att tjänsten som beställs är avdragsgill och kund säkerställer att man uppfyller dom krav som ställs för att nyttja ROT. Skulle vi bli nekade vår ansökan ifrån skatteverket när vi söker om detta pga att den redan är nyttjad till 100% för nuvarande år eller liknande så äger vi rätten att ta ut kvarvarande belopp utav kund.

Den optimala behandlingen

1

En tvätt & rengöring utav sten/marken för att få bort all mossa/lava & alger. Dessa är nästintill omöjliga att undvika tids nog, men otroligt viktigt att få bort för livslängdens skull på plattorna.

2

Impregnering, direkt efter en rengöring av er stenyta så är plattorna som mest utsatta för nya angrepp av alger ect. då alger trivs i fuktig miljö. Med en impregnering  reduceras vattenmängden som kan tränga in i plattan vilket gör det svårare för alger & lava att gro och växa. Vatten från exempelvis regn som tränger in gör dessutom att plattorna blir mer och mer porösa vilket i värsta fall kan leda till att stenarna/plattorna spricker när frosten kommer under de kalla månaderna. Impregnering kan hjälpa mot just detta bekymmer.

3

Fogning, efter en tvätt & rengöring försvinner oftast en del av fogen då mossan kan gå en bit ned i springorna. En fogning gör stenläggningen betydligt stabilare och vicklande plattor blir inget bekymmer. Medan impregnering förhindrar tillväxt på plattorna så jobbar fogen med att se till så tillväxt mellan plattorna hålls tillbaka. Flygande frön och annan form av växtlighet hålls därmed tillbaka med hjälp av fogen. Vi använder oss av högkvalitativ natursand som standard men har även gråa och svarta alternativ om så önskas.